0182374558 info@neeft.com

Stamboom familie Neeft

Tot nu toe zijn de oudste familieleden gevonden in de boeken van de katholieke kerken van Egmond aan Zee.

Engel Cornelisz Neef is de eerste die met deze achternaam in de boeken is opgenomen. Hij overleed daar in 1706. Hij was toen lid van de oud katholieke kerk en is waarschijnlijk zo omstreeks 1700 getrouwd. Het was een visser. Zijn vader (Rooms-Katholiek) heette waarschijnlijk Cornelis Isaakz en was bij leven matroos op een haringschip.

Engel Cornelisz Neef (inmiddels Oud Katholiek) heeft waarschijnlijk vier kinderen gekregen die ook allemaal in Egmond aan Zee zijn overleden.

– Cornelis Engels Neef, † 25 juli 1751,
– Evert Engels Neef,† 18 november 1764,
– Kniertje Engels Neef,† 1 juni 1774,
– Lijsbeth Engels neef,† 7 oktober 1733

De hierboven genoemde Evert Engels Neef van beroep visser – stuurman krijgt drie kinderen. Eén daarvan is Engel Everts Neef die op 2 mei 1751 trouwt met Marijtje Alders Ruijs. Vanaf deze generatie verandert de naam naar ‘Neeft’. Daarmee starten we dus ook de stamboom op deze site. Uit dit huwelijk zijn 8 kinderen geboren w.o. Aldert Engels, Everhardus Engelen, Cornelis Engels, Jan Johannes Engels die in de akten van de Haarlemse Vredesregter worden genoemd. 

De gegevens die op de site staan zijn zeker niet alles dat er van de stamboom bekend is. Het is een selectie zodat een beeld wordt gegeven van de stamboom en vooral ook de origine van de naam. Andere gegevens worden in een apart programma bijgehouden en niet gepubliceerd vooral vanwege privacy redenen. Meer info dooromtrent? Mail naar info@neeft.com

Op de site stan ook een aantal grafische stambomen. Zie hiervoor deze link.