0182374558 info@neeft.com

De onbekende melker

Een groot deel van de familie heeft agrarische roots. Toch hebben we maar weinig foto’s waar dat op naar voren komt. Eén hebben we wel en komt uit de verzameling van de familie Engel Neeft uit Den Haag. Engel is de (inmiddels overleden) eerste zoon van Willem Neeft en Elisabeth (Betje)  Brantjes.

Op de foto jammer genoeg geen namen, jaartallen, etc.

Volgens Rob ZuidervaaOnbekende melkerrt die de familie Neeft al lang kent en zelf ook op Bus en Dam woont, is de foto genomen naast de boerderij, op het erf van Bus en Dam nr. 8. Het is waarschijnlijk Willem Neeft of een van zijn zoons Niek of Piet.  Leo Neeft, de broer van Engel, geeft aan dat de foto waarschijnlijk is genomen zo omstreeks 1955. Hoogstwaarschijnlijk betreft het zijn broer Niek.

Er is echter ook (eind september ’08) een heel andere suggestie binnengekomen. Volgens Kees Knijn is de foto waarschijnlijk die van zijn vader Dorus Knijn.

Dorus heeft van 1932 tot 1936 op de boerderij Bus en Dam no. 8 gewoond . Hij was getrouwd met Marie Brantjes een zus van Betje Brantjes.

Het blijkt dat de boerderij no. 8 vóór ’36 eigendom was van de familie Brantjes. Klaas Brantjes (de opa van Kees) is er in 1876 geboren. Na ’36 kwamen op de boerderij Betje Brantjes met haar man Willem Neeft.    

Het zoekplaatje wordt er niet eenvoudiger op, wel leuker…

Wie volgt met nieuwe aanvullingen? Iedere reactie is welkom! Ook hier, mail je reactie naar info@neeft.com